OHJAAJAT

Break The Fight! -hankkeen ohjaajat

ovat alansa parhaimmistoa! 


 

Breaking:

Lauri "Laxa" Peltonen on helsinkiläinen breikkari, nykytanssiin erikoistunut ammattitanssija sekä monialainen taiteilija, joka on esiintynyt ja opettanut sekä Suomessa että ulkomailla. Lauri on yksi King Kontrast Crew -breikkiryhmän perustajajäsenistä. Hän on myös tanssitaidetta ja musiikkia yhdistävän Oneiros Resort -taideryhmän perustaja. Lauri on opettanut breikkiä, kaatumista, lattialiikkumista, akrobatiaa sekä tietoisuustaitojen yhdistämistä kehon käyttöön. Häntä kiinnostaa erityisesti tanssin, liikunnan ja kehonhuollon yhdistyminen arkielämän osaksi ja näiden rooli terveellisen elämän ja hyvinvoinnin kulmakivinä. Breikki onkin äärimmäisen monipuolinen ja kattava tapa yhdistää kehollisuus ja sen mahdollisuudet osaksi elämää.


Kimmo ”Heavy Haiku” Korpela on tanssinut breikkiä vuodesta 1999 lähtien.
Kimmo on opiskellut mm. Turun AMK:ssa sirkuslinjalla. Kimmo on toiminut breakdance -opettajana vuodesta 2002 lähtien (mm. Turun Seudun Tanssioppilaitos sekä Dance Studio Funky).
Lisäksi hän on pitänyt useita tiiviskursseja myös muiden tanssi- ja liikuntatoimijoiden pyynnöistä.
Heavy Haiku voitti Floorphilia ryhmänsä kanssa breikin Suomen mestaruuden joulukuussa 2013, ja aiemmin samana vuonna UK B-boy Championshipsien Pohjois-Euroopan yksilökilpailun. Vuonna 2018 joulukuussa Kimmo voitti Suomen mestaruuden breikin SM-kilpailuissa.

Rap:
Emilia Neuvonen on laulaja-lauluntekijä, joka tekee musiikkia ja keikkailee artistinimellä Emilianne.
Emilialla on kokemusta biisipajojen ohjauksesta lapsille ja nuorille usean vuoden ajalta ja hän on toiminut vastaavana biisinkirjoitusohjaajana RIMLAB-biisipajoissa neljän vuoden ajan. Lisäksi hän on ohjannut myös musiikkiteatteria ja hän työskentelee myös näyttelijänä.
Emiliannen räppityöpajoissa pureudutaan hiphopin historiaan, kirjoitetaan lyriikkaa, tehdään tekniikkaharjoitteita; kaivetaan esiin jokaisen opiskelijan sisäinen MC.
Emiliannen tavoitteena on, että jokainen BTF-koulukurssille osallistunut on kirjoittanut kurssin loppuun mennessä oman biisin, joko itselleen tai muille esitettäväksi.

DJ/beatbox:
Jere “Iskulaatikko” Pehkonen on suomen beatbox-skenen pioneerejä. Iskulaatikon show viihdyttää jokaisella kerralla sisältäen huumoria, huikeita beatbox-taidonnäytteitä ja tunnettuja kappaleita radiohiteistä hip hop klassikoihin. Esityksen äänimaailma vetää katsojan mukaansa maailmaan, jossa äänet luovat tyhjälle lavalle tilanteita ja tapahtumia jotka huumorilla höystetty show sitoo luontevasti yhteen. Ja mikä huikeinta – kaikki äänet tulevat yhden miehen suusta. Vuonna 2005 Iskulaatikko voitti Pohjoismaiden Beatbox-mestaruuden ja on tälläkin hetkellä hallitseva beatboxin Suomen mestari. Hän on esiintynyt niin klubeilla kuin suurilla lavoilla jo vuosikymmenen ajan sekä suomessa että ulkomailla. Mainittavia esiintymisiä ovat mm. lämppärinä esiintymiset Busta Rhymesille sekä 50 Centille.​


Graffiti:

Santeri "Roy" Karttunen on pitkän linjan graffitimaalari ja kuvataiteilija. Santerilla on 15 vuoden kokemus graffitimaalaamisesta ja viimeisten vuosien ajan hän on aktiivisesti toiminut alalla, muun muassa ohjaten työpajoja ympäri Suomea. Koulutukseltaan Santeri on teollinen muotoilija ja kuvataidekasvattaja, ja viimeistelee tällä hetkellä Lapin yliopistoon kuvataidekasvatuksen maisteriopintojaan. Opettajana hän on rauhallinen ja erilaiset oppijat huomioiva, ja osaa antaa vinkkejä jokaisen omaan kehitykseen heidän tyylissään. Työpajoissa korostuvat yhdessä tekeminen ja vapaa luova ilmaisu.

https://www.santerikarttunen.com/

Pete ”Hendenvaara” Nieminen leikkii kulttuurikentän ja nuorisotyön saralla millon milläkin välineellä. Mies ei osaa mitään täydellisesti, mutta kerää kokemuksia sieltä täältä, joiden ansiosta kertyneitä tietoja ja taitoja yhdistelee hieman totutusta poikkeavin tavoin. Taiteen keinoin hän koettaa pelastaa maailman lapset tylsältä aikuisuudelta! www.hendenvaara.blogspot.fi www.teamhaloo.fi/#/hende

Graffiti / animaatio:

Juha Liede on helsinkiläinen graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Hän omaa kymmenen vuoden kokemuksen alalta ja on toiminut tänä aikana laaja-alaisesti niin mainos- kuin kulttuuripuolella eri projektien parissa. Parhaillaan hän suorittaa taiteiden maisterin tutkintoa Aalto-yliopistossa. Uransa aikana hän on voittanut alan palkintoja niin Suomessa (Vuoden Huiput) kuin ulkomailla (Cannes Lions, Virtual Biennale Prague). Toimistotyön lisäksi hän on pitänyt myös eripituisia työpajoja yläaste- ja lukioikäisille niin Suomessa, Virossa kuin Intiassakin. Päivätyönsä ohessa hän toimii myös tanssijana, minkä parissa on keskittynyt pääsääntöisesti break-tanssiin. Myös tässä lajissa hän on kokenut opettaja ja omaa Floorphilia-nimisen ryhmänsä kanssa Suomen mestaruuden vuodelta 2018.

Break the Fight! Kummina ja mentorina vuosina 2015-2018 toimi lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

 

Break the Fight! Kummeina toimivat myös b-boy Ätä aka Dennis Nylund ja

kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.

 

 

B-BOY ÄTÄ

OUTI ALANKO-KAHILUOTO

JUHA LIEDE

B-BOY LAXA

EMILIANNE

ISKULAATIKKO

ROY

B-BOY HEAVY HAIKU

HENDE

ARJA TIILI DANCE COMPANY

Intomieliset ry.
Helsinki 
Y-tunnus 2272183-7