Break the Fight!® BTF-Mahdollisuus kuulua #BTFitahelsinki -hanke

Mitä?

Matalan kynnyksen harrastustoimintaa hip hop- kulttuurin keinoin Itä- Helsingissä Kontulan, Vuosaaren, Myllypuron ja Itäkeskuksen 5., 6. ja 7. luokkalaisille. Järjestämme mainituilla alueilla breaking-, DJ/beatbox-, rap-, graffitityöpajoja 12-viikkoisissa koulutyöpajaprosesseissa, jotka huipentuvat nuorten itse tekemiksi BTF –esityksiksi tai demoiksi. Koulutyöpajaprosessien lisäksi hankkeen toimesta järjestetään työpajatoimintaa nuorisotaloilla ja tapahtumissa, sekä halutessa myös iltapäiväkerhotoimintaa kouluilla.


Break the Fight! vie väkivallattomuuden sanomaa kouluikäisille Suomessa. BTF- Mahdollisuus kuulua- hankkeessa lapsille ja nuorille tarjoutuu mahdollisuus maksuttomaan yhdessä tekemiseen, liikkumiseen, itseilmaisuun ja onnistumiseen.
Taidetyöpajatyöskentelyssä nuorten ajatukset ja mielipiteet voivat saada myös taiteellisen muodon ammattilaisen ohjauksessa.

Nuorisotutkimusverkoston tutkijoiden tekemän tutkimusraportin lopuksi rakennetaan malleja tulevaisuuden Break the Fight! - toiminnalle osana kuntien perusopetusta ja nuorisotyötä. Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa- aikalautakunta myönsi rahoituksen kolmivuotiselle BTF- Mahdollisuus kuulua- hankkeelle kokouksessaan 30.10.2018.

BTF_VUONIITTY_TEOS_PROSESSI_1.jpg

Kiusaamisenvastaista BTF -harrastustoimintaa hip hop- kulttuurin keinoin: breaking, DJ/beatboxaus-toiminta, räppi, graffitityöpajat ja pidemmät prosessit, jotka huipentuvat nuorten itse tekemiksi BTF esityksiksi. Toiminta on suunnattu 5., 6. ja 7. luokkalaisille.

12-viikkoisen taide- ja tunnekasvatusprosessin kautta. Yksi työpaja viikossa, 90 minuuttia per kerta. Nuori kokeilee itse valitsemaansa hiphop-kulttuurin muotoa (breaking, deejaying/beatbox, räppi, graffiti). Hän ryhmäytyy samasta aiheesta kiinnostuneiden luokkalaisten kanssa. Työpajoissa käsitellään taiteen kautta erilaisuutta, identiteetin luomista ja luovan yhdessäolon harrastamista. Ryhmät toteuttavat yhdessä esityksen tai esityksellisen demon, joka perustuu nuorten itse valitsemaan teemaan ja tuo esille heidän omaa ääntään.


 

Lisäksi järjestämme jokaisesta lajista työpajatoimintaa Itä-Helsingin nuorisotaloilla ja tapahtumissa. Halutessa järjestämme myös iltapäiväkerhotoimintaa kouluilla. Tarkoituksena on luoda BTF- hip hop harrastetiloja kauppakeskuksiin. Näin vieden toimintaa sinne, missä nuoret viettävät aikaansa.

 

 

Itä-Helsingissä; Kontula, Myllypuro, Itäkeskus ja Vuosaari. Kouluilla koko luokka- aste pääsee mukaan 12-viikkoiseen (kerran lukukaudessa) prosessiin, nuorisotaloilla tarjoamme ohjattua harrastustoimintaa. Haluamme luoda siltoja koulujen ja nuorisotalojen välille.

 

 

 

Toiminta vie yhteen koululaisia yli luokkarajojen nuorten kiinnostusten mukaan ja antaa heille mahdollisuuden tutustua toisiinsa innostavan toiminnan merkeissä. Käsittelemällä ystävyyttä ja yhdessä tekemistä uudesta näkökulmasta voidaan koulukiusaamista ennaltaehkäistä käymällä keskustelua siitä uudessa valossa. Nuoret pääsevät tutustumaan eri hip hop- kulttuurin osa-alueisiin ja saavat tietoa erilaisista maksuttomista harrastustoiminnoista Helsingissä.
 

Hanke on saanut Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-aika lautakunnalta rahoituksen vuosille 2018-2021. Koulu- ja nuorisotalotoiminnot aloitettiin kevään 2019 aikana.

Miten?
Missä?
Miksi?
Milloin?