Palkittu tanssitaiteilija ja koreografi Arja Tiili on Break the Fight!® BTF- taidetoimintamallin kehittäjä. 


Arja Tiili on helsinkiläinen, vuonna 1972 syntynyt tanssija, koreografi ja Arja Tiili Dance Companyn taiteellinen johtaja. Hän on valmistunut balettitanssijaksi Svenska Balletskolanissa Tukholmassa 1991 ja opiskellut koreografilinjalla Helsingissä Teatterikorkeakoulussa 1999-.

Arjalla on 30 vuoden kokemus tanssitaiteen ammattilaisena niin Ruotsissa kuin Suomessa.
Arjalle myönnettiin Valtion 5-vuotinen taiteilija-apuraha vuosille 2014-18.

Tanssiryhmä Arja Tiili Dance Company pääsi Valtion harkinnanvaraisen toiminta-avustuksen piiriin 2013 ja Helsingin kaupungin harkinnanvaraisen  toiminta-avustuksen piiriin 2014. Tiili on tehnyt ja tuottanut 42 teosta esittävän taiteen eri tyylilajeissa. Arjalla on laaja kokemus tanssi- ja näyttämötaiteesta niin esiintyjänä kuin koreografi-ohjaajana kuten myös tapahtumatuottajana.

Tiili suunnittelee erilaisia esitys- ja työpajakonsepteja, joista yksi on Break the Fight! lyh. BTF- Breikkaa koulukiusaamista vastaan -taidetoimintamalli. "Yhteiskuntakriittisyys on esityksissäni olennaista. Viime aikoina olen ollut kiinnostunut sosiaalisen osallisuuden menetelmistä, ei ainoastaan Break the Fight! -taidetyöpajoissa nuorille, vaan myös itse näyttämötaiteen prosesseissa. Tämä tulee näkymään tulevien teosten sisällöissä ja rakenteissa eri tavoin. Haluan luoda ammattitaiteilijoiden ja nuorten kanssa yhdessä näyttämöteoksia, joissa nuoret nähdään yhteiskuntaan kuuluvina aktiivisina toimijoina, joilla on mahdollisuus vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. Nuorille annetaan mahdollisuus tulla esiintymään teoksen sisälle omilla kantaaottavilla tuotoksillaan, joita he ovat saaneet harjoitella ja luoda koulujen iltapäiväkerhotoiminnassa yhdessä BTF- taideohjaajien kanssa. Voisiko tämä antaa mahdollisuuden nuorten oman äänen kuulumiselle ja yhteiskunnalliselle vaikuttamiselle taiteen kautta?"

 

Arja Tiili Dance Company

 

Arja Tiili Dance Company on koreografi, tanssija Arja Tiilin johtama ryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia, rohkeita sekä hauskoja teoksia ja työpajoja. Tanssiryhmän tärkein kehityskohde on BTF- taide- ja kulttuuripalvelumalli sekä BTF-hybriditeatterin kehittäminen.

Teosten taiteellisen henkilökunnan Arja Tiili hakee aina produktiokohtaisesti.

Työryhmissä näkyvät erilaiset etniset ja kulttuuriset taustat ja tyylilajit.
Oleellista on törmäyttää ja sekoitella luovasti erilaisia osaamisia, taiteenlajeja ja tyylejä.

Tärkeää on myös kansainvälisyys ja suomalaisen nykytanssin tunnetuksi
tekeminen. 

 

ARJA TIILI